Даноша переведе свинокомплекси на біогаз

18 жовтня 2016, 10:06 6136

Компанія «Даноша» планує побудувати забійний комплекс, а також нові потужності з виробництва біогазу.

Про це йшла мова під час робочої зустрічі, на якій були присутні представники регіональної влади, а також менеджерський склад «Даноші» на чолі з генеральним директором Крістіаном Якобсеном, повідомляє «Бриз».

У ході зустрічі обговорили питання введення в експлуатацію заводу з виробництва біогазу, який вирішив екологічні проблеми і посприяв впровадженню альтернативного джерела енергії. Серед інших переваг біогазового виробництва — мінімізація запаху відходів свинарства, оптимізація їх використання в якості цінного добрива, зменшення негативного впливу на навколишнє середовище за рахунок обмеження викидів парникових газів.

Зокрема, в результаті використання біогазу компанія протягом року отримуватиме 10 млн кВт/год теплової енергії та 9 млн кВт/год електричної енергії. Ця установка дозволить економити близько півтора мільйона кубометрів природного газу на рік.

«Товариство планує побудувати аналогічні біогазові установки і на інших свинокомплексах. Також планується будівництво забійного комплексу, що дозволить створити нові робочі місця», — уточнюється в повідомленні.


Для довідки: «Даноша» — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам та була створена в червні 2004 р. в с. Копанки неподалік від міста Калуша (Івано-Франківська область). «Даноша» є сестринська компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor S.A. в Польщі.

Компанія запустила у вересні 2013 р. біогазову установку в селі Копанки Калуського району Івано-Франківської області вартістю 50 млн грн. У кінці листопада «Даноша» вже отримала ліцензію на виробництво електричної енергії на даній установці.