Агропросперіс експортував першу з початку війни партію пшениці

07 червня 2022, 10:17 1563

Група компаній «Агропросперіс» відправила першу з початку війни партію пшениці на експорт через дунайський порт.

Як говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook, відвантажено 3 тис. т пшениці врожаю 2021 року. З річкового порту на українському Дунаї партія зерна попрямувала до замовника в Туреччині.

«7 років тому ми прийняли рішення для підсилення власного промислового агровиробництва розвивати ланцюг поставок довкола нього, або supply chain. Особливу увагу ми приділили побудові повного циклу логістики агропродукції з поля до замовника. Сьогодні переконуємося в правильності обраного вектору розвитку. У нас попереду ще багато роботи, пов’язаної з технологічними особливостями альтернативних маршрутів. 

Та ми маємо професійну й активну команду, практичні напрацювання і план дій для часткового відновлення експорту до моменту відкриття портів, який, ми віримо, щодня невпинно наближають наші героїчні ЗСУ», — зазначив генеральний директор ГК «Агропросперіс» Ігор Осьмачко.


Для довідки: група компаній «Агропросперіс» фінансує виробництво та експорт агропродукції в Україні з 2007 року. Обсяг експорту — понад 3 млн т агропродукції на рік. Постачає національним агровиробникам весь комплекс товарів і послуг для виходу на світові ринки. Основний інвестор — група фондів під управлінням NCH Capital (США).