Агропросперіс Банк отримав «дуже високий» кредитний рейтинг

12 грудня 2017, 10:53 4252

Рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» 8 грудня 2017 р. ухвалило рішення про присвоєння «Агропросперіс Банку» довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA (дуже висока кредитоспроможність) і рейтингу депозитів за національною шкалою на рівні ua1 (найвища оцінка).

Як говориться в повідомленні банку, під час визначення рейтингу агентство керувалося аналізом звітності «Агропросперіс Банку», аналізом результатів його роботи за 2016-2017 рр., а також даними про акціонера і його діяльності.

РА «Експерт-Рейтинг» дійшло висновків, що «Агропросперіс Банк» має безпрецедентно високу зовнішню підтримку акціонера і протягом всього періоду аналізу підтримував надзвичайно високі запаси за нормативом адекватності регулятивного капіталу та за нормативами ліквідності.

Станом на 30 вересня 2017 р. 95% виданих банком кредитів юридичних осіб відносилося до 1-5 категорії позичальників за класифікацією НБУ, що агентство інтерпретує як високу якість кредитного портфеля.

Також протягом 2017 р. банк значно наростив чистий процентний та чистий комісійний доходи та результати від торгівлі іноземною валютою, що, на думку агентства, вказує на можливий вихід банку на прибуткову діяльність в найближчих звітних періодах.


Для довідки: група компаній «Агропросперіс» працює в Україні з 2006 р. Основний інвестор — NCH Capital (США), компанія, яка управляє активами загальною вартістю $3,5 млрд через різні інвестиційні фонди по всьому світу. 60 компаній-партнерів групи в цілому обробляють понад 400 тис. га землі в 14 областях України. Річний обсяг виробництва складає більше 1,5 млн т зерна, логістика яких здійснюється через 12 власних елеваторів.