Агрокомпанії долучились до проєкту з підготовки водійок вантажівок

08 жовтня 2024, 19:00 207

Найбільші українські компанії долучаються до проєкту з підготовки та працевлаштування жінок-водійок.

Про це говориться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, яке стало ініціатором проєкту. 

Так, готовність працевлаштувати жінок та бути партнерами проєкту висловили 24 компанії, з них 17 — вже підписали меморандуми про співпрацю. 

«Готовність стати партнерами проєкту висловили компанії: Volvo Trucks, Metro Cash&Carry, Fozzy Group, Novus, ТОВ «Кроноспан Рівне», ТОВ «Негабарит-сервіс», ТОВ «Транс-логістик», АТП-2004 (Kernel), ТОВ «Вантажсервіс» («Небесна криниця»), БАЛК-ТРАНС, Novus, АТ «Укрпошта», ТОВ «В2В Логістик», ПП «Ріо-Транс», ПАТ «МХП», ТОВ «Ерідон», Vitagro, ТОВ «Аграрні системні технології», — говориться у повідомленні.

Відповідно до меморандуму, Фундація інституційного розвитку, що реалізує проєкт, забезпечить якісне навчання жінок для отримання водійських посвідчень категорії С або СЕ з урахуванням вимог ринку та чинного законодавства.

Після завершення навчання компанії-партнери розглядатимуть кандидатури випускниць на відкриті вакансії, забезпечуючи рівні можливості для жінок та пропонуючи конкурентну зарплату.

Пілотний проєкт з підготовки водійок вантажівок у 4 регіонах України реалізується громадською організацією «Фундація інституційного розвитку» за ініціативи Міністерства розвитку громад та територій України за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».