Agricom Group встановила іригаційну систему на 300 га

29 травня 2017, 17:45 2130

Національна агропромислова група Agricom Group встановила іригаційну систему в Білокуракинському кластері, на півночі Луганської області.

Системи зрошення встановлені на площі 300 га, повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, дощувальні установки оснащені автоматичною системою управління, дозволяють ефективно використовувати воду та економити електричну енергію. На майданчику встановлено три система фронтально-кругового типу довжиною 400 м.

«Білокуракинщина — це зона ризикового землеробства через недостатню кількість опадів і, скажімо, з таких культур, як кукурудза, отримати тут високий врожай досить нелегко. Втім, після встановлення іригаційної системи ми плануємо збільшити врожайність до 13 т з гектару кукурудзи або понад 4 т сої», — розказав виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник.

Загальна вартість проекту складає більше 6,5 млн грн, а планова окупність — 4-5 років. За умови успішної реалізації пілотного проекту з іригації компанія розширить площі під зрошування.


Для довідки: Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві та дистрибуції продуктів харчування із зернових культур та об’єднує сільськогосподарські, переробні та торгові підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є: рослинництво, зберігання зернових  та олійних культур, виробництво і торгівля продуктами харчування під власними торговими марками «Добродія», Super Hercules, San Grano, «Той самий Геркулес».