ЄС обмежить імпорт агропродукції з росії та білорусі

14 березня 2024, 10:27 1429

Європейська комісія (ЄК) наступного тижня планує представити пропозицію щодо кількісних обмежень на імпорт зерна з росії та білорусі.

Про це повідомляє RMF FM із посиланням на джерела у ЄК.

Неназваний європейський дипломат зазначив, що пропозиція Єврокомісії передбачатиме квоти на продовольчі товари з росії та білорусі без запровадження повного ембарго, яке може викликати глобальне коливання цін.

Транзит російської та білоруської агропродукції, як і раніше, буде дозволений, ідеться в матеріалі.

Депутати Європарламенту на засіданні 12 березня підтримали ідею заборони імпорту до ЄС агропродовольчої продукції (зернових) із росії, підкресливши потенційну роль такої торгівлі у фінансуванні війни проти України, пише Euractive

Єврокомісар Ілва Йоханссон під час обговорення питання повідомила, що торговельні потоки зерна з росії та білорусі до ЄС «пильно відстежуються».

Вона також зауважила, що санкції проти російського імпорту агропродовольчої продукції можуть завдати «більшої шкоди» та призвести до підвищення цін для країн-імпортерів Глобального Півдня. 

«Комісія розгляне будь-які додаткові заходи, які вважатимуться доцільними, щоб уникнути дестабілізації ринків зерна ЄС через імпорт з росії та білорусі», — сказала Йоханссон законодавцям ЄС.