До Великодня 2023 року у Німеччині виготовили близько 230 млн шоколадних кроликів. Класичний великодній кролик з молочного шоколаду, як і раніше, користується найбільшим попитом.
Про це свідчать дані Федеральної асоціації німецької кондитерської промисловості (BDSI).
Відзначається, що попитом також користуються великодні кролики з білого або звичайного шоколаду і декоративні фігурки — маленькі ягнята, морквини або курчата. Крім того, без шоколадних яєць не обходиться жодне великоднє гніздечко.
Половина вироблених шоколадних кроликів, близько 108 млн штук (47%), залишаються в Німеччині. 122 млн шоколадних кроликів (53%) відправляються за кордон, переважно до європейських країн-партнерів, а також до США, Канади, Австралії та Південної Африки.
Дедалі більше солодких великодніх продуктів також містять сертифіковане какао. У 2022 році частка какао, виробленого за критеріями сталого розвитку, в кондитерських виробах, що продаються в Німеччині, досягла 81,2%. Це означає подальше зростання порівняно з 2021 роком (79%).