Китай затвердив перелік дозволених сортів ГМ кукурудзи та сої

21 жовтня 2024, 17:23 149

Міністерство сільського господарства Китаю схвалило перелік генетично модифікованих (ГМ) сортів сільгоспкультур, які пройшли оцінку Національного комітету з реєстрації сортів сільськогосподарських культур Китаю (CNCVRC).

Про це пише ISAAA з посиланням на повідомлення Міністерства сільського господарства США (USDA).

Загалом Китай включив до переліку 30 генетично модифікованих сортів сільгоспкультур — 27 сортів кукурудзи та 3  сої. Ці сорти були вперше опубліковані для громадського обговорення в березні 2024 року. Серед розробників схвалених сортів: Науково-дослідний інститут кукурудзи Пекінської академії сільськогосподарських і лісівничих наук, Китайський сільськогосподарський університет, Інститут рослинництва, Китайська академія сільськогосподарських наук, Науково-дослідний інститут сільськогосподарських культур Хебейської академії сільськогосподарських і лісівничих наук, Інститут рослинництва CAAS.

Зазначається, що одним зі схвалених сортів кукурудзи є Rongyu 8K (ND207), який демонструє стійкість до азійського кукурудзяного метелика та черв’яка, а також дає на 7,9% більше врожаю, ніж його звичайний аналог. Також у переліку толерантна до гербіцидів соя Zhongliandou 6024 (Zhonghuang 6106), яка показала врожайність на 7,3% вищу порівняно з контролем.