Китай замінить українську кукурудзу бразильською

30 травня 2022, 09:56 845

Митний орган Китаю уклав угоду про дозвіл імпорту бразильської кукурудзи, створивши альтернативу американській кукурудзі та заміну імпорту з України.

Про це повідомило Міністерство торгівлі КНР, пише Reuters.

Очікується, що подібні угоди щодо імпорту соєвого протеїну та соєвого борошна з Бразилії будуть укладені під час переговорів наступного місяця, повідомив виданню чиновник, який брав участь у переговорах.

Як зазначається, майже весь імпорт кукурудзи Китаю зараз надходить із США та України. Але вторгнення росії в Україну призвело до порушення поставок врожаю з Чорного моря.

Минулого року на США припадало майже 70% китайського імпорту кукурудзи, і, як очікується, частка США збільшиться через необхідність пошуку альтернатив Україні, зазначив трейдер.

Угода Пекіна з Бразилією також може зробити Китай конкурентом для покупців з Європейського Союзу, які прагнуть імпортувати кукурудзу з Бразилії, вважають аналітики ринку.

Експерти прогнозують, що уряду Бразилії знадобиться близько трьох місяців, щоб переглянути фітосанітарні вимоги до експорту кукурудзи до Китаю, щоб почати поставки.