Кабмін ухвалив низку рішень для посилення економічної стійкості

27 квітня 2024, 12:00 1818

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 квітня затвердив порядок використання коштів за програмою підтримки інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

Про це говориться у повідомленні Урядового порталу

«Умови прозорі та зрозумілі. Інвестори, які реалізовують проєкт на суму від 12 млн і тривалістю до 5 років,  отримують максимальне сприяння від держави. Підтримка у вигляді супроводу, податкові та митні пільги, компенсацію витрат за збудовану інженерно-транспортну інфраструктуру або підключення до мереж. На ці компенсації та підтримку в бюджеті вже передбачено 3 млрд грн», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, уряд вніс зміни до статуту Експортно-кредитного агентства України, що дозволить страхувати нові інвестиції від ризиків війни. Це стосується як іноземних інвестицій, так і українських компаній, які будуть вкладати кошти в українську економіку та розвивати експорт.

«2023 року іноземні інвестиції склали $4,3 млрд, з яких $3,2 млрд — це реінвестиції. Цей обсяг уже перевищує деякі довоєнні роки, але цього поки недостатньо для швидкого відновлення економіки. Тому запускаємо нові інструменти підтримки, покращуємо бізнес-клімат, продовжуємо розвивати програму «Зроблено в Україні», — відзначив прем’єр-міністр.

Серед іншого, уряд ухвалив документ, яким збільшує вдвічі суму мікрогрантів для започаткування власної справи у Харкові та Харківській області.

«Відтепер сума таких грантів складатиме до пів мільйона гривень для одного громадянина, який вирішить започаткувати свій мікро- або малий бізнес», — зауважив Денис Шмигаль.