За інтенсивної відгодовлі за два місяці гусак може набрати вагу до 4 кг

22 квітня 2023, 15:25 2996

Усі зерновідходи, що є у кожного фермера, — це придатна їжа для гусей, оскільки вони добре перетравлюють клітковину. Тому є ідея організувати кооператив, щоб усі зернові господарства вирощували також і гусей.

Про це AgroPortal.ua розповів птахівник Денис Шеремет, який утримує одне з найбільших стад гусей в Україні. 

propData.content.image

Годівля птиці у вирощуванні — це 70% успіху. Максимально якісно гусеня потрібно годувати лише один місяць. Решту чотири воно буде поїдати всі зерновідходи, які часто фермерами викидаються чи продаються за копійки. При цьому, якщо рахувати економіку, то гусей вигідно вирощувати як на власних, так і на покупних кормах.

За його словами, у два місяці на гарній відгодівлі гусенята вже важать до 4 кг. Хто бажає інтенсивно відгодовувати гусей, то за два місяці можна досягнути ваги 3,5-4 кг, а восени — 5-7 кг.

«Їх комбікормом трохи підгодують, і на випасі вони в будь-якому випадку виростуть та досягнуть забійної маси за 4-5 місяців. З бройлерами ситуація протилежна — потрібно згодувати по 6-7 кг комбікорму. Звісно, гусаку важко конкурувати з бройлером, який досягає необхідної маси за 42 доби, проте якість м'яса у гуся вища. Минулого року робили тушкованку, то за неї готові були платити 250 грн за пів літра. Подібний продукт з бройлера отримати неможливо», — вважає Денис Шеремет.


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua