Натуральний смаколик: секрет виробництва малинової пастили

27 грудня 2021, 06:59 1402

Сім’я фермерів Княгицьких з Івано-Франківщини, які вирощують малину, розпочали виробництво малинової пастили.

Малиновий бізнес родини Княгицьких із села Липівка на Івано-Франківщині почався зі справи для душі й тіла. Коли у подружжя народилася донька, вони вирішили висадити кілька кущів малини, щоб дівчинка могла гратися в саду та куштувати корисні смаколики. За п’ять років родинна плантація малини розрослася до одного гектара.

Коли Княгицькі вирішили займатися ягідним бізнесом, їм бракувало підтримки від оточуючих. «Були проблеми не стільки з висаджуванням малини, скільки з тим, що у тебе не вірять люди. Немає у людей віри в те, що наша земля може дати якесь задоволення, віддачу. А я не тільки думаю інакше – я переконаний у цьому», – розповідає Віталій Княгицький.

Раніше фермери продавали лише малину, цього року вперше спробували приготувати пастилу. Смаколик вийшов натуральним та корисним, адже зовсім не містить цукру.

Для приготування пастили Тетяна Княгицька використовує малинове та яблучне пюре і мед. Потрібно подрібнити малину, довести яблука до кипіння, зробити з них пюре і все це змішати з медом. Пастилу формують тонкими листами і сушать у сушарці для фруктів.

Завдяки малиновій плантації Княгицьким вдалося реалізувати дві мети – створити невеликий сімейний бізнес та забезпечити доньку корисними ягодами і цікавим дозвіллям.

«Задоволений, коли бачу, як моя донька радіє, бігаючи серед кущів малини, а не сидить вдома в місті за ґаджетами. Вона перебуває на природі, допомагає нам і навчається, адже спостерігає за всіма виробничими процесами, уже може навіть дорослих цьому повчити», – говорить Віталій Княгицький.


AgroPortal.ua за матеріалами Нarch.tech