Розвінчуємо міфи // Українська тилапія

20 червня 2019, 06:05 13070

Вітчизняний ринок наповнений неякісною дешевою рибною продукцією, вирощеною на невеликих, так званих «гаражних» установках замкнутого водопостачання, ставках, на кормах сумнівного походження. Велику частку рибної продукції складає імпорт з Китаю.

Така ситуація викликає недовіру в покупця, тому завдання сформувати хороший імідж української тилапії стало справжнім викликом для вітчизняних виробників риби. .

Розглянемо основні міфи, що тісно пов’язані з тилапією.

Міф 1. Вся тилапія приїжджає з Китаю 

На ринку справді велика частка китайської продукції. Але разом з тим є і локальні якісні українські виробники. Вирощування риби ТМ AQUAFARM відбувається в рециркуляційних системах, що виключає вплив негативних зовнішніх факторів. Антибіотики, стимулятори росту, гормони категорично не використовуються.

Міф 2. Тилапія відрізняється низькою якістю

Насправді це не так.

Риба торгової марки AQUAFARM вирощена в замкненій системі за європейською технологією, вплив негативних зовнішніх факторів відсутній. Наша риба не містить важких металів, радіонуклідів. Філе тилапії відрізняється ідеальним рожевим відтінком, нейтральним ніжним смаком.

Міф 3. Риба буває тільки морожена

Виробничі потужності AQUAFARM дозволяють постачати на торгові точки свіжу охолоджену рибу. Це означає, що покупець платить тільки за якісне м’ясо риби, а не за льодяну кірку, якою покривається заморожена риба. Оскільки продукція не заморожується, повторно не розморожується, не зберігається тривалий час, покупець гарантовано отримує високоякісну, безпечну для здоров’я продукцію.

Міф 4. Риба їсть все підряд, тому небезпечна для здоров’я

Тилапія AQUAFARM вирощується в чистих системах, харчується тільки сертифікованими кормами з Данії та Франції. Для тилапії підібрані спеціальні збалансовані корми, призначені саме для цього виду риби. Системи постійно контролюються і підтримуються в ідеально чистому стані. Тому вся тилапія, вирощена на аквафермі, 100% безпечна та корисна. М'ясо риби не містить патогенних бактерій. Всі ці факти дозволяють використовувати продукцію AQUAFARM в дитячому харчуванні, приготуванні дієтичних страв, із повною гарантією високих корисних та смакових властивостей.

Особливості технології вирощування риби

Тилапія вирощується за допомогою інноваційної технології аквапоніки. Це високотехнологічний спосіб ведення органічного сільського господарства, що поєднує аквакультуру (вирощування риби) та гідропоніку (вирощування рослин без ґрунту). Основою аквапоніки є природний баланс між вирощуванням риби та рослин, що дає можливість вирощувати органічну продукцію та дбайливо використовувати природні ресурси.

Суть методу, який освоїла компанія AQUAFARM, полягає у тому, що риба збагачує воду органічними добривами, і така вода з розчиненими органічними мікроелементами використовується для вирощування рослин (зелені та овочів).

Тилапія відрізняється ніжним смаком, не містить дрібних кісток, вважається дієтичною, тому чудово підходить в якості першого прикорму для малюків, для людей, які дотримуються дієти. М'ясо тилапії насичене мінеральними речовинами — залізом, цинком, фосфором, селеном, магнієм, калієм та кальцієм, а також вітамінами К, Е, групи В.

Тилапія — джерело низькокалорійного легкозасвоюваного білка, з якого формується м'язова тканина. Саме тому філе тилапії чудово підходить малюкам, яким украй необхідний білок для нарощування маси.

М'ясо тилапії містить поліненасичені жирні кислоти, корисні для всіх систем організму. Ці сполуки, зокрема, мають важливе значення для серця та судин, знижують концентрацію шкідливого холестерину, знижують ризик тромбозу та атеросклерозу.


AgroPortal.ua за матеріалами AQUAFARM