В Україні подорожчає м'ясна продукція. Свинарі будуть із прибутком

05 вересня 2022, 09:50 4176

М’ясна продукція в Україні подорожчає. На ринку є певний дефіцит свинини, відповідно, спостерігається й дефіцит поросят, які зросли в ціні.

Про це розповів директор ТОВ «Ланагропрод» Олексій Соболєв в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.

«М’ясокомбінатам дуже складно знайти свинину, а замовлень на м’ясо багато. Тож свинарі будуть із прибутком», — прогнозує Олексій Соболєв.

За його словами, підвищення ж внутрішнього попиту пов’язане передусім зі скороченням легального імпорту та припиненням завезення м’ясної контрабанди з Польщі через посилення контролю на кордоні.

Також чимало великих українських свинокомплексів розташовані на тимчасово захоплених ворогом територіях, а постачання з підприємств прифронтових районів Дніпропетровської і Харківської областей обмежені через постійні загрози обстрілів.

«Тож на ринку є певний дефіцит свинини, відповідно є й дефіцит поросят. І поросята зросли в ціні. Тому не думаю, що хтось наважиться «з нуля» почати відгодівельний бізнес. А чи буде галузь розвиватися… Будуватися, мабуть, небагато хто ризикне — навіть у Центральній Україні, хіба що на заході», — вважає Олексій Соболєв.