Про це повідомила президент Асоціації свинарів України Оксана Юрченко, йдеться у повідомленні АСУ.
«У світі пандемій та епізоотій споживач усе частіше задає питання, наскільки безпечне та здорове м«ясо, яке споживає. Щоб задовольнити цей попит, компанії недостатньо поставити наліпку «без антибіотиків». Таке маркування має бути результатом відповідності високим критеріям, які контролюються не лише внутрішніми протоколами підприємства, а компетентним органом та незалежними агенціями», — сказала вона.
Оксана Юрченко зазначила, що свинина та м«ясна продукція виробників, які братимуть участь у програмі сертифкації, буде гарантовано високої якості та безпечності. Тим паче, що найвища категорія стандарту передбачатиме дослідження на наявність антибіотикорезистентних штамів.
«Така практика — один із перших прецедентів у світі на користь вітчизняного споживача», — додала вона.