Про це свідчать дані Держстату, йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.
Так, виробництво свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш скоротилися на 2,8% — до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м'яса свиней за цей період, навпаки, додало 3,1% та склало 145,7 тис. т.
«Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини — майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові обсяги випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018-го», — роз'яснюють в АСУ.
Крім того, виробництво замороженої свинини зросло на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів.
«А от солоної, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному обсязі переробки м'яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%», — додають аналітики.