Про це заяви керівник виробництва, головний технолог «Гудвеллі» Віктор Робейко, йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.
Як зазначається, «Гудвеллі Україна» — єдине свиногосподарство у країні, яке має міжнародну сертифікацію Global G.A.P.
«Вимоги до добробуту свиней мають сенс — кастрація поросят зі знеболюванням, утримання свиноматок у групах тощо, — забезпечують кращий стан здоров«я тварин. Чим менше свині страждають впродовж вирощування, тим якісніше і безпечніше м«ясо отримує споживач», — підкреслив Робейко.
За його словам, отримати такий сертифікат — не означає кінець старанням.
«Потрібно постійно «тримати статус», адже окрім запланованих перевірок у рамках сертифікації бувають ще й незаплановані і до них треба бути готовим завжди», — наголосив Віктор Робейко.
Він також зазначив, що одним із ключових викликів для галузі вважає африканську чуму свиней.
«У біобезпеці немає дрібниць, важлива кожна деталь. У нас діє правило, якщо робітник свідомо порушив встановлені правила біобезпеки — на нього чекає звільнення», — розповів Віктор Робейко.
Він порадив колегам купувати поголів«я тільки у перевірених контрагентів, контролювати цілісність огорожі навколо господарства, а також перевозити племінне поголів«я у скотовозах, обладнаних системою фільтрації повітря.
«Українцям ближча по духу європейська культура свинарства. Відтак, до нас потихенько будуть приходити і тенденції щодо вимог споживачів до якості продукції, ведення бізнесу, добробуту тварин, використання антибіотиків у тваринництві тощо», — резюмував експерт.