Ціни на живець свиней продовжили рух на пониження на межі сезонів.
Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».
Так, живець свиней забійних кондицій минулого тижня переважно закуповували по 65-68 грн/кг, хоча епізодично звучали ціни як нижче, так і вище згаданої мінімальної планки. Середньозважена ціна заготівлі другий тиждень поспіль втрачає 5% проти попереднього, склавши 66,1 грн/кг. До цієї позначки тяжіють середні ціни на заході та в центрі, тоді як на сході та півдні вони дещо вищі.
Водночас прогнози щодо перебігу реалізації від представників м’ясопереробки неоднозначні.
«Так, частина постачальників охолодженої свинини констатує відносно рівномірний перебіг торгівлі без істотних залишків. Окремі нарікають на її млявість через слабший, ніж зазвичай, попит з боку глибокої м’ясопереробки, яка цього сезону зменшила обсяги запасів. Водночас істотно менші постачання імпортної сировини у кінці осені майже нівелюють зовнішній вплив на ціни закупівлі. Щодо прогнозів цінової динаміки на грудень, то більшість заготівельників не очікує передсвяткового ажіотажу на ринку, проте вважають, що у першій декаді місяця та напередодні свят ціна закупівлі має відновитися», — зазначили в асоціації.