Про це розповів генеральний директор Асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко виданню «Інфіндустрія».
«За 2017 рік у с/г підприємствах вироблено найбільше м'яса бройлера 94,3%, м«яса індиків — 2,3%, м«яса качок — 0,18%, м«яса гусей — 0,1%, інші видів м'яса 3,2%», — констатував він.
За словами Карпенка, в 2017 році спостерігається зростання промислового виробництво м«яса бройлерів на 3,3% або на 30 тис. т, а за 7 місяців 2018 року виробництво в с/г підприємствах зросло на 5,6%.
«Було експортовано рекордну кількість м«яса птиці в 2017 році: 270 тис. т. В 2018 році цей показник сягне позначки в 290 тис. т. Поряд із збільшенням експорту спостерігається тенденція до збільшення імпорту в Україну м«яса птиці. В минулому році імпортовано 116 тис. т, а в поточному очікується на рівня 130 тис. т», — додав експерт.
Протягом 2017 року в ЄС було експортовано 66,7 тис. т м'яса птиці і м'ясних продуктів. Україна займає 3-є місце серед всіх країн, які експортують в країни Європейського Союзу.
За словами Карпенка, споживання яєць у 2017 році складало 247 штук на людину. У 2018 році прогнозується збільшення споживання яєць до 254 штук на людину.