Фермер розповів, скільки індиків можна виростити без найманих працівників

20 липня 2024, 13:46 1184

Родина Збінських вирощує 1000 індиків на рік у своєму господарстві в селі Костівці Брусилівської громади (Житомирська обл.).

За словами фермера Павла Збінського, саме таку кількість птиці вони можуть виростити без найманих працівників, повідомляє «Суспільне».

Фермер розповів, що закуповує птицю в Німеччині за ціною 200 грн за добове індиченя.

«Спочатку в нас було 40 індичат, потім 150, потім майже 500. І так потихеньку ми дійшли до цифри 1000 індиків на рік. Ми з 2014 року працюємо з найкращим виробником добових індичат у Європі. Дорого, тому що партія, яку ми завозимо, дуже мала, і транспортні послуги з’їдають досить багато. Але це вартує того, щоб цим займатися. На сьогоднішній день збереження стада складає 98,5%», — пояснив Павло Збінський.

Зі слів Павла Збінського, зараз у господарстві мають 350 індичок, а ще 700 мають отримати у серпні та вересні.

«Найтонша і найтендітніша робота — це з першого дня і до першого місяця. У цей період пташенята вигріваються, потребують особливого мікроклімату, спеціально підготовленої підстілки та особливого корму. У перші дні їх обробляють від багатьох хвороб, а упродовж першого місяця вони отримують необхідні вакцинації. Без цього ветеринарна служба не дозволила б мені займатися птахівництвом. Тому перший місяць є найвідповідальнішим», — поділився фермер.

Тетяна Збінська розповіла, що індички їдять кукурудзу, пшеницю та соняшникову макуху. Одна індичка з’їдає близько 50 кг корму за п'ять місяців і досягає ваги до 12 кг. У раціоні птахів немає антибіотиків і гормонів росту. Готову продукцію реалізовують за попередніми замовленнями та споживають самі.