Рентабельність тваринництва знижується, однак є виняток

17 червня 2024, 16:47 1145

Ситуація у галузі тваринництва з початку 2024 року була в цілому стабільною: більшість видів продукції залишаються прибутковими, крім виробництва яловичини.

Про це йдеться у четвертому випуску дослідження «УКРАЇНА: Вплив війни на прибутковість сільськогосподарського виробництва», проведеного Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з «Українським клубом аграрного бізнесу» (УКАБ) за підтримки Глобального фонду зі зменшення ризиків катастроф і відновлення (GFDRR) Світового банку, повідомляє міністерство

«У квітні 2024 року спостерігалось зниження рентабельності виробництва усіх видів продукції, крім птиці», — констатують аналітики. 

І пояснюють, що на це вплинули такі фактори, як зростання цін на ячмінь та кукурудзу на внутрішньому ринку, сезонне зниження цін на молоко, зниження цін на свинину через збільшення пропозиції на внутрішньому ринку. 

Водночас курятина, як найбільш доступний для кінцевого споживача вид м’яса, демонструє позитивну динаміку зростання рівня рентабельності — до 0,41 $/кг порівняно з 0,37 $/кг у січні 2024 року.