Лещенко: Держпідтримку збільшать на тваринництво, садівництво та меліорацію

07 грудня 2021, 15:23 2886

Державна підтримка для аграрної сфери на наступний рік сформована, але на рівні домовленостей з Кабінетом Міністрів, за результатами другого кварталу 2022 року, вона буде переглянута і збільшена на напрями тваринництва, садівництва та меліорованих земель.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час конференції «Ведення агробізнесу в Україні 2021» (#DoAgro21).

«Цей фокус уже обумовлений, пропрацьовані фонди, з яких будуть фінансуватися ці напрями. Позиція з погляду державної підтримки є визначальною на наступний календарний період, оскільки аграрний сектор — це галузь №1 з економічного росту, з формування валютної виручки», — підкреслив Роман Лещенко.

За його словами, акцент державної підтримки на 2022 рік буде сфокусований на малих та середніх агровиробниках.

«У 2021 році державна підтримка була спрямована на нішеві культури, підтримку сільгоспмашинобудування, компенсації кредитної ставки. Дійсно програма 5-7-9, яку ми спільно з Мінекономіки відпрацьовували для підтримки аграріїв, стала реально додатковим ресурсом в обсязі понад 30 млрд грн для агросектору. Ці кошти дали можливість реінвестувати у виробництво та оновити основні виробничі фонди», — зазначив Роман Лещенко.

Він додав, що програма 5-7-9 буде збережена і розширена на наступний рік.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua