«Зернову угоду» продовжено на 120 днів

18 березня 2023, 17:02 1653

Угода щодо «зернової ініціативи» пролонгована ще на 120 днів.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

«Вдячний Генеральному Секретарю Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішу та Президенту Туреччини Реджепу Ердогану, а також усім країнам-партнерам за спільні зусилля для продовження дії документу ще на 4 місяці. 

Це означає, що Україна продовжує експортувати через три морські глибоководні порти свою агропродукцію. Зокрема, з 1 серпня і до сьогодні 25 млн т ми відправили на потреби світу», — зазначив він. 

Олександр Кубраков також додав, що головним викликом є пришвидшення інспекційних перевірок у Туреччині. Це дозволить світу отримати ще більше української агропродукції.

«Також продовжуємо роботу над долученням до «зернової ініціативи» портів Миколаївщини та розширенням номенклатури вантажів. Україна була і залишається міцно вбудованою в світову економіку та ринки. Можливість експортувати більше дозволить зняти інфляційні ризики, а як наслідок  і соціальну напругу в багатьох країнах світу», — підсумував він.