Земельний банк: ФДМУ виставить на торги понад 100 тис. га

30 травня 2024, 09:22 1013

Фонд держмайна України презентував проєкт «Земельний банк», покликаний впровадити ефективне використання державних сільськогосподарських земель та підтримати агровиробників у складний воєнний час.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Стартова вартість оренди становитиме 12% нормативної грошової оцінки землі, а договори оренди укладатимуться на 14 років для однорічних насаджень та на 25 років — для багаторічних.

Найближчим часом очікується ухвалення розпорядження Кабінету Міністрів про перший пул земельних ділянок на 104,2 тис. га, які стануть доступними для оренди.

Ділянки будуть виставлені на торги через онлайн-аукціони «Prozorro.Продажі» вже наприкінці червня на початку липня 2024 року. Ці землі розташовані в різних регіонах України, що дає змогу аграріям зі всієї країни взяти участь в аукціонах.

«Проєкт «Земельний банк» покликаний максимально ефективно використовувати земельні ресурси, які є у розпорядженні держави, та підтримати агровиробників, особливо тих, хто втратив свої землі через війну», — прокоментував заступник голови ФДМУ Ігор Тимошенко.