Залучення Миколаєва до зернового коридору послабить продовольчу напругу в світі

15 листопада 2022, 08:00 3164

росія в ході перемовин щодо продовження роботи зернового коридору торгується за отримання дозволу на відвантаження продовольчої продукції з її регіонів.

Про це заявив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник, повідомляє УКАБ у Facebook.

Він підкреслив, що чітка позиція ООН, Туреччини та України є однозначною — зерновий коридор має продовжувати працювати. Не зовсім офіційна позиція росії полягає в продовженні війни в економічній сфері та тиску на світове товариство шляхом постійного переривання постачання продовольчої продукції з України.

На думку Петра Мельника, для зростання обсягу експорту зерновим коридором потрібно відкриття порту Миколаєва, котрий до війни здійснював досить значну частину відвантажень. Це допоможе знизити тиск на цінову політику зернових і зменшить напругу всіх сторін щодо того, якою буде ситуація на світовому ринку продовольства.

«Я завжди був і є оптимістом, як і всі українські аграрії. Тому що в сьогоднішніх умовах проводити посівну і потім збирати врожай можуть тільки люди з великою вірою в свою справу та майбутнє. Наступного року ми й надалі бачитимемо продовження цінового тиску на зернові, включаючи пшеницю. Буде важко, але ми вистоїмо», — підсумував Петро Мельник.