В Україні запрацював реєстр пошкодженого та знищеного майна

26 серпня 2022, 19:00 2732

Міністерство цифрової трансформації України презентувало Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна, який міститиме дані про всі об'єкти нерухомості, пошкоджені або зруйновані під час воєнної агресії рф.

Про це говориться у повідомленні Міністерства інфраструктури України.

Як зазначається, Реєстр пошкодженого та знищеного майна — єдина база даних, що міститиме інформацію про усю житлову, транспортну та соціальну інфраструктуру, яка постраждала внаслідок воєнної агресії. Реєстр буде використовуватися для надання громадянам компенсації пошкодженого житла, а також для планування та управління процесом відбудови.
 
«Створення реєстру — це основа для цифрової відбудови країни. Саме у реєстрі буде накопичена інформація про всі руйнування, спричинені російською воєнною агресією, різних типів обʼєктів та різних видів власності.

Необхідність такої роботи викликана масштабами руйнувань — за пів року повномасштабного вторгнення ворог завдав прямих збитків інфраструктурі України на $113,5 млрд. Зараз це попередні розрахунки, які ми робимо спільно з Київською школою економіки та експертами Світового банку. У реєстрі уся ця інформація буде детально обрахована та верифікована», — прокоментував міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Наступний етап — за підтримки донорів та партнерів, спільно з коаліцією громадських організацій RISE Ukraine планується запустити розробку всіх модулів системи. Система має стати єдиним антикорупційним інструментом державного управління, забезпечити прозорість та ефективність відбудови та координацію з міжнародними партнерами.