Уряд розглядає можливість зниження ставки ПДВ на соціальні продукти

17 серпня 2023, 13:50 1601

Питання зниження ПДВ на харчові продукти в межах євроінтеграційних процесів буде розглянуте законопроєктом, який стосується Директиви Ради 2006/112/ЄС.

Про це повідомив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час конференції-виставки «Хлібна індустрія».

propData.content.image
Данило Гетманцев, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики

Я підтримую цей підхід (зниження ПДВ — авт. ) на ті продукти, які є соціально чутливими. Знижена податкова ставка може обговорюватись, і ми точно будемо про це говорити з нашими партнерами. Вважаю, що це один із заходів, які ми можемо зробити перед євроінтеграцією, це дозволяється Євродирективою, і може йтися лише про розмір ставки та залежить від перемовин конкретної країни.

Він додав, що підтримує зниження податкової ставки ПДВ на товари першої необхідності: «Але важливо, щоб це не було, як два роки тому. Вирвавши з ПДВ-ланцюга ставку 14%, було прийняте корупційне і шкідливе для ринку рішення по зернових. Такого рішення точно не буде. Може йтися лише про наскрізну ставку ПДВ», — уточнив Данило Гетманцев.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua