Українські супермаркети оголосили бойкот Bonduelle

10 січня 2023, 16:18 4350

Торговельні мережі Novus, Varus, АТБ та «Ашан» відмовляються від реалізації продукції французької компанії Bonduelle через підтримку нею агресії рф в Україні.

Відповідна інформація розміщена на сторінках ритейлерів у Facebook.

Раніше у мережі з'явилась інформація, що Bonduelle постачає подарункові набори російській армії.

«З відомих причин ми прибираємо з полиць Novus товари ТМ Bonduelle та Greenfield. Що ж, відмова від бренду — привід ближче познайомитись з українськими виробниками, які виготовляють якісні та смачні продукти. Наприклад, чудова альтернатива ще й за приємною ціною — товари власних торгових марок Novus та Marka Promo», — написали в Novus.

«Мережа Varus уже почала знімати з продажу продукцію Bonduelle у своїх супермаркетах. Незважаючи на спростування Bonduelle інформації щодо підтримки російської армії, компанія продовжує діяльність на ринку країни-агресора. Тож Varus припиняє реалізацію продукції Bonduelle», — уточнює мережа Varus.

«З 4 січня 2023 р. закупівля продукції цього бренду зупинена. Якщо щось на полицях ви ще можете побачити, то це допродажа залишків, які були викуплені нашою мережею», — повідомли в АТБ.

«У зв’язку з даною ситуацією компанія Auchan Ukraine прийняла рішення зняти з полиць продукцію бренду Bonduelle. На даний момент наші магазини виконують це рішення», — поінформували у мережі.

Національне агентство з питань запобігання корупції України (НАЗК) раніше закликало запровадити санкції проти французького виробника заморожених та консервованих овочів Bonduelle через скандал із гуманітарною допомогою для російської армії.