Середня вартість землі зросла на 20%

11 травня 2023, 10:32 2081

На ринку землі за чотири місяці 2023 року було укладено 13 тис. угод купівлі-продажу. Середня ціна вже зросла приблизно на 20%.

Про це під час пресконференції розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

Він зауважив, що попит на землю залишається, і це один із показників того, що переважна більшість громадян України вірять у нашу перемогу: не лише не боячись обробляти землю, але й інвестують у неї.

«Варто розуміти, що земельна реформа на сьогодні не є завершеною. Ринок земель — не ціль, а шлях до завершення земельної реформи. З огляду на це, він постійно удосконалюється. Для прикладу, днями було прийнято законопроєкт №7532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання вчинення нотаріальних та реєстраційних дій при набутті прав на земельні ділянки», який спрощує функціонування ринку. Тобто, попри війну, процес триває, аукціони розвиваються, Україна перебуває на правильному шляху, але попереду ще багато роботи», — резюмував заступник міністра.