Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.
За даними Головного управління статистики у Львівській області, сільгосппідприємства за період з січня по серпень 2021 р. збільшили обсяг виробленої продукції на 8,5%, господарства населення — на 2,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Як розповіла директорка Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Тетяна Гетьман, збільшення обсягів виробництва відбулося за рахунок зростання виробництва овочів відкритого ґрунту на 18,5%, ріпаку та кользи — на 7,1%, зернових та зернобобових культур — на 3,6%.
«Слід додати, що урожайність ріпаку та кользи склала 33,4 ц з 1 га зібраної площі, що складає 129% до урожайності минулого року. Також збільшилась урожайність зернових та зернобобових культур на 7,9% та в середньому склала 47,6 ц/га по області.
Також у господарствах усіх категорій порівняно з січнем-серпнем 2020 р. зросло виробництво м'яса на 13,0%, яєць (одержаних від птиці свійської) — на 2,0%. В той же час скоротилось виробництво молока на 7,7%», — зазначила Тетяна Гетьман.