Саакашвілі ініціював створення Аграрної платформи

12 грудня 2016, 09:35 2093

Екс-губернатор Одеської області, лідер руху «Нових сил» Міхеіл Саакашвілі анонсував створення «Аграрної платформи».

Про це він розповів у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook.

«Разом з експертами і селянами працюватимемо, щоб подолати бідність у селі, щоб там були присутні всі нові технології, зберігалися традиції жителів українського села», — сказав він, призвавши долучитись до нової ініціативи.

За словами Міхеіла Саакашвілі, те, що відбувається у Верховній Раді у ці дні по відношенню до українського села і фермерства — це злочин.

«Спочатку скасували спецрежим ПДВ і обіцяли надати пряму підтримку. А що насправді відбулося? Вони вирішили замість того, щоб напряму допомагати фермерам та жителям села всі гроші, які є у держави, віддати декільком великим олігархам. Одночасно відмовили у підтримці дрібним та середнім виробникам в умовах і так непідйомного відсотку на кредит та відсутності інших можливостей», — говорить політик.

Також він звернув увагу на проблеми з експортом через «штучно створений дефіцит вагонів», лобіювання закону про емфітевзис, що, на його думку, створить нові можливості для хабарництва.

«Неважливо, все це робиться через халатність чи спеціально, аби знищити наше село, але результат все одно один і той же», — констатує Саакашвілі.