Розрахунок вартості розмінування земель уніфікують

15 лютого 2024, 10:31 757

Міністерство економіки України планує уніфікувати підходи до визначення цін на послуги з розмінування земель.

Принцип формування вартості робіт із розмінування обговорювали на зустрічі представників міністерства з експертами ПРООН та операторами протимінної діяльності, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що цього року запрацює програма часткової компенсації витрат фермерів на розмінування земель, у держбюджеті передбачено на ці потреби 3 млрд грн.

«Необхідно забезпечити такий підхід до ціноутворення, який, з одного боку, є достатньо гнучким в умовах невизначеності точних умов роботи операторів на конкретній ділянці та є привабливим для їхньої роботи, а з іншого — забезпечує ефективність використання державних та донорських коштів», — заявив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

У зустрічі взяли участь представники 17 операторів протимінної діяльності, які надали свої розрахунки щодо вартості робіт із розмінування. На основі отриманих даних у Мінекономіки планують уніфікувати підходи до визначення цін на послуги з розмінування залежно від складності роботи, яку потрібно буде виконати.