росіяни офіційно вирішили вивозити зерно з окупованої Херсонщини

28 квітня 2022, 09:15 778

У російському Красноярському краї депутати вирішили поповнити власний фонд сільськогосподарської продукції шляхом незаконних поставок з тимчасово окупованої частини Херсонщини. Для цього зерно збираються примусово вилучати у фермерів.

Відповідне рішення оприлюднила пресслужба Законодавчих зборів Красноярського краю — згодом публікація зникла з сайту, однак збереглася в архіві Waybackmachine, повідомляє Громадське.

У повідомлення йшлося, що в Красноярському краї функціонує лише одне підприємство з виробництва огірків, а нестача інших овочів та зернових культур внаслідок західних санкцій «відчувається гостро повсюди» — і на місцевому, і на федеральному рівні.

Зазначалося, що експропріація — тобто примусове вилучення — «надлишків» урожаю фермерів Херсонського регіону стане одним із інструментів «надання допомоги малим формам господарювання».

Голова російського комітету з агрополітики Владислав Зирянов заявив, що «такий досвід» зможуть «успішно впровадити» надалі депутати з інших регіонів росії.

«Після досягнення всіх цілей «воєнної операції» рф в Україні збільшити обсяги постачання для внутрішнього російського споживача можна буде також за рахунок переміщення продовольства з інших південних регіонів, взятих під контроль», — заявив представник країни-окупанта.