росія ударила по Одеському порту: пошкоджено зерновий та олійний термінали

19 липня 2023, 11:14 1137

російські війська у ніч на 19 липня завдали ракетного удару по Одещині.

Про це повідомив у Telegram голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Онікси» і Х-22 росіяни спрямували на портову і критичну інфраструктуру. Влучили в зерновий і олійний термінал, пошкодивши резервуари та обладнання для завантаження. Зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила», — уточнив він. 

Крім того, є влучання в промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях. Ліквідується пожежа площею понад 3000 м².

Пізніше у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури уточнили, що були атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах «Одеса» та «Чорноморськ».

«Росія здійснила цілеспрямовану повітряну атаку на зернові термінали в портах. Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group», — зазначили у відомстві.

До того ж напередодні вночі були атакована портова інфраструктура, яка задіяна в роботі зернового коридору. В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.