Рада ратифікувала вільну торгівлю з Канадою (додана інфографіка)

14 березня 2017, 13:12 2468

Верховна Рада ратифікувала Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

За відповідний законопроект № 0120 проголосувало 272 народних обранці, повідомляється на сайті парламенту.

Відмічається, що ратифікація Угоди сприятиме розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва між Україною та Канадою, дозволить вітчизняним товаровиробникам отримати економічні вигоди від безмитного доступу до ринку Канади, відкриє можливості для українського бізнесу як для розширення ринків збуту, так і для розвитку й модернізації власного виробництва з метою підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на нових ринках.

Оновлено. Як проаналізували експерти Канадсько-українського проекту підтримки торгівлі та інвестицій (CUTIS), в цілому угода відразу відкриє для українських експортерів безмитний доступ до 98% канадського ринку. 

Це стосується як сфери сільськогосподарських, так і промислових товарів. Однак є виключення. Зокрема, для аграрної продукції Угода передбачає нульові ставки мит для всіх сільськогосподарських продуктів, окрім 108 тарифних ліній які можна буде експортувати без мит в межах глобальних квот Канади. Це птиця (в т.ч морожена, пташиний жир), молочні продукти (молоко, вершки, йогурт, вершкове масло), яйця і яєчні продукти, сири та цукор.

 


 

 
 

Для довідки: Угода про вільну торгівлю між Україною та канадою датується 11 липня 2016 р. і набирає чинності в перший день другого місяця після одержання останньою зі сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для набрання чинності цією Угодою.

Наразі для того, щоб угода повністю вступила в силу, її має ратифікувати парламент Канади.