Призовий фонд конкурсу Неймовірні села України збільшено вдвічі

04 червня 2022, 12:50 1190

Після 3-місячної паузи редакція AgroPortal.ua за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні відновила прийом заявок на Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2022». Водночас призовий фонд подвоєно до 200 тис. грн.

Про це повідомляє організатор конкурсу онлайн-видання AgroPortal.ua. 

У 2022 році конкурс «Неймовірні села України» стартував під гаслом сталого розвитку. Проєкти розглядались за такими напрямами: кругове виробництво, ефективне управління відходами, раціональне використання ресурсів, відновлювальна енергетика та кооперативний рух.

Зважаючи на те, що сьогодні в пріоритеті українських громад відбудова сільських територій, AgroPortal.ua приймає заявки, спрямовані на підтримку переробки агропродукції на місцях, створення кооперативів та робочих місць.

Початок конкурсу було оголошено ще в жовтні 2021 року, тоді призовий фонд від головного партнера конкурсу — Посольства Королівства Нідерландів в Україні — становив 100 тис. грн. Після паузи, що сталася у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, разом із оновленням заявки призовий фонд збільшився до 200 тис. грн. 

propData.content.image
Рейнауд Наутен, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні

Звичайно, фінансування важливе, особливо зараз, але я вважаю, що перемога в конкурсі — не головне. Конкурс — це поштовх до активних дій або ж до того, щоб поділитись досвідом. Оскільки ми бачимо багато історій, коли громади сіл організувалися задля спільної справи, проявили ініціативу та громадську позицію. Ми у свою чергу хочемо підтримати проактивні громади і мешканців українських сіл, які піклуються про розвиток своєї громади та шанують історію своєї землі, працюють над розбудовою сталих сільських територій з турботою про довкілля.

Детальніше про оновлені етапи та вимоги до конкурсантів ТУТ