Про це свідчать дані Державної служби статистики України.
Станом на 1 січня 2019 року потужності одночасного зберігання культур становили 78,3 млн т проти майже 73 млн т.
З них 45,4 млн т (на 13,5% більше) належали сільськогосподарським підприємствам, що безпосередньо вирощують ці культури, та 32,9 млн т (на 0,2% менше) — підприємствам, що переробляють та зберігають зернові, зернобобові та олійні.
Найбільші потужності одночасного зберігання зернових, зернобобових та олійних культур на 1 січня 2019 року розташовувались у Хмельницькій області (7,1 млн т), Полтавській (6,8 млн т) та Кіровоградській (6,1 млн т) областях. Найменші — у Закарпатській (41,5 тис. т), Чернівецькій (287,5 тис. т) та Львівській (624,2 тис. т) областях.