Мінінфраструктури відзвітувало про роботу зернового коридору за 2 місяці

03 жовтня 2022, 09:23 1924

241 судно вийшло у ході реалізації «зернової ініціативи» з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» у серпні-вересні.

Про це говориться у повідомленні Міністерства інфраструктури України.

«Зернова ініціатива» успішно працює. У вересні, в порівнянні з серпнем, кількість експортованої продукції зросла у понад 2 рази, а кількість суден, які вийшли з портів, — майже в 3 рази. Такі показники свідчать про довіру світу до «зернового коридору» і готовність світових інституцій, бізнесу брати участь у купівлі та транспортуванні української агропродукції», — зазначають у міністерстві.

Окрім цього, в співпраці зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН уже вийшли 4 судна з понад 120 тис. т пшениці для населення Ефіопії, Ємену та Афганістану. Найближчим часом до Чорноморська зайде п’яте судно під завантаження 30 тис. пшениці для Сомалі. Загалом до країн Африканського континенту було відправлено майже 1 млн т зерна.

«Наявність українського зерна на світових ринках позитивно впливає на рівень цін. Так, вартість пшениці на європейських та американських ринках суттєво впала. Продовольство стає доступнішим для тих, хто знаходиться за крок від гуманітарної катастрофи», — прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.