Методологія визначення вкраденого росією українського зерна майже розроблена

16 червня 2024, 09:17 1158

Систему хімічного аналізу, за допомогою якої можна визначити походження зерна, що росія поставляє на світові ринки, розробляють у Великій Британії.

Про це йшлося під час зустрічі заступників міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича та Віталія Головні з представниками аграрних міністерств Великої Британії та Литовської Республіки, говориться у повідомленні Мінагрополітики

Зазначається, що Литва вже висловила зацікавленість у застосуванні такого аналізу, щоб мати можливість визначати крадене росією українське зерно і не допускати його перевалку через литовські порти.

«Ми почали цей проєкт два роки тому і зараз майже закінчили з методологією. Хочу висловити подяку Литві, першій країні, яка має намір приєднатися до цієї схеми і реалізувати її на практиці. Для України це дуже важливий крок. Ми високо цінуємо дії наших партнерів для реалізації цього проєкту», — наголосив Маркіян Дмитрасевич. 

Під час зустрічі сторони обговорили технічні питання роботи системи визначення походження зерна та механізми реалізації на практиці. Наступна тристороння зустріч запланована на липень.