Кабмін врахував зауваження садівників в стратегії управління сільгоспземлями

08 серпня 2017, 10:28 3330

Кабінет міністрів України врахував пропозиції асоціації «Укрсадпром» щодо подовження до 25 років строку оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності для закладання багаторічних насаджень.

Відповідне рішення передбачено Постановою КМУ від 7 червня 2017 року №413, говориться у повідомленні асоціації.

Як зазначається, постановою також передбачається надання пріоритетності продажу прав на земельні ділянки за результатами земельних торгів для цілей садівництва, виноградарства та розвитку органічного землеробства.

 «В результаті численних консультацій та нарад з керівництвом Держгеокадастру вдалося сформувати розуміння особливостей циклу плодоношення багаторічних насаджень, адже строки використання земельних угідь для закладання садів нерозривно пов«язані з розвитком галузі в цілому. Асоціація вітає прийняте Кабміном рішення і сподівається на подальшу плідну співпрацю держави та бізнесу для розвитку садівництва в Україні, зокрема, при затвердженні земельної реформи», — заявив голова асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка, зазначивши,  опублікована свого часу «Стратегія розвитку сільського господарства України» абсолютно не враховувала особливості землекористування під час закладання багаторічних насаджень.


Для довідки: у серпні 2016 р. загальними зборами асоціації «Укрсадпром» були затверджені пропозиції щодо умов використання орендованих земель для потреб садівництва і ягідництва, зокрема, щодо подовження строку оренди земель до 25 років. Земельні аукціони проводяться на умовах оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності на строк не більше ніж 7 років.