Держгеокадастр передав перші 11 тис. га у власність ОТГ

20 листопада 2020, 10:18 2265

Десять об'єднаних територіальних громад Черкаської области отримали у власність 10,8 тис. га земель сільгосппризначення.

Як говориться у повідомленні Державної служби геодезії, картографії і кадастру, відповідні акти прийому-передачі були підписані 19 листопада 2020 р.

«Земельна реформа — це, перш за все, про громади. Про людей, у яких забрали право розпоряджатися землями ще у 2002 році, коли ганебними змінами до законодавства про органи місцевого самоврядування відібрали відповідні повноваження в органів місцевого самоврядування і передали на райдержадміністрації», — наголосив голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Він закликав усіх представників громад звертатися до Держгеокадастру аби оперативно провести реєстрацію та передачу земель.

«Уже зараз ви маєте право розпоряджатися першими земельними наділами, які надійшли у вашу комунальну власність. І від того, як ви будете їх використовувати, розпоряджатися і розвивати, — буде залежати життя громади», — сказав голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.

Усього до кінця 2020 року у комунальну власність черкаських ОТГ буде передано близько 120 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності.