ДФС проводить обшук зернотрейдерів в Одесі

25 серпня 2016, 09:52 3501

Співробітники Державної фіскальної служби проводять обшук компаній-зернотрейдерів: «Олімпекс Купе Інтернешнл», «Металзюкрайн Корп Лтд», «Вторметекспорт» і «Ферко», що знаходяться в Одесі й Одеській області.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«ДФС зараз проводить обшук компаній-зернотрейдерів і тих, хто займається перевалкою зерна, блокує роботу відповідних компаній. Обшук проводиться одночасно за 9-ма адресами», — говорить директор юридичної компанії LeGran.TT Тетяна Титаренко.

За її словами, зараз ДФС порушує закон і в односторонньому порядку розриває договори про визнання електронної документації між Офісом з обслуговування великих платників податків і одеськими підприємствами. Таким чином, компанії позбавляються можливості своєчасно зареєструвати податкові накладні та підпадають під серйозні штрафи, за рахунок яких ДФС виконує план зі збору платежів до бюджету.

«Одним натиском кнопки блокується робота підприємства, яке не може ні податкову накладну зареєструвати, ні подати електронну звітність», — зазначила Титаренко.

Вона додала, що її клієнти — «Вторметекспорт» і «Ферко» — подали позови до суду на ДФС про визнання протиправними дії щодо розірвання договорів на електронне обслуговування. Суд заборонив ДФС не приймати накладні, але податківці це рішення не виконують до сьогоднішнього дня, що тягне за собою кримінальну відповідальність за статтею 382 Кримінального кодексу.