ДАР поповнився даними супутникового розпізнавання посівів

05 жовтня 2022, 09:58 1882

До функціонала Державного аграрного реєстру додано найсвіжіші відомості супутникових карт про посіви озимих та ярих врожаю 2022 року та можливість внесення дати дії договору на користування земельними ділянками.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Перше оновлення відбулося у розділі «Ділянки на карті», тут було додано шари із супутниковими картами посівів озимих та ярих культур врожаю 2022 року. У такий спосіб організації, що впроваджують програми підтримки для українських агровиробників, зможуть пересвідчитися у тому, що земля, яка бере участь у програмах підтримки, справді оброблюється.

«У майбутньому це нововведення полегшить процес надання допомоги нашим сільгоспвиробникам. Адже фінансові установи зможуть безпосередньо в ДАР бачити верифіковану інформацію про вирощувані культури та їхні площі за умови надання агровиробником доступу до свого електронного кабінету», — зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Крім цього, за його словами, синхронізація даних супутникових карт із реальними відомостями від агровиробників стане неоціненним джерелом статистичної інформації для розвитку та удосконалення державних політик в аграрному секторі, а також дозволить підвищити якість супутникового моніторингу та прогнозування урожайності.

Щодо можливості внести дату дії договору на користування земельними ділянками, детальну інструкцію дивіться за посиланням.