Вінницькі стартапери винайшли енергоощадний вібраційний млин

08 жовтня 2018, 16:39 5249

Стартапери із Вінницького національного аграрного університету (ВНАУ) винайшли енергоощадний вібраційний млин, який дозволяє робити подрібнення до розміру частинок від 5 до 50 мікрометрів, що в 5 разів тонше за людську волосину.  

Про це повідомляє прес-служба ВНАУ.

«Наш проект спрямований на мінімізацію питомих витрат енергії при реалізації процесу подрібнення. Крім цього, наприклад, подрібнені на такому млині лікарські засоби засвоюються організмом не за кілька годин, як при звичайному подрібненні, а максимум за годину», — розповідає проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності ВНАУ Інна Гончарук.

За її словами, у травні 2018 року команда стартаперів перемогла на Всеукраїнському фестивалі інновацій та завоювала приз глядацьких симпатій. І тепер вінницькі науковці представлятимуть свій проект на International Startup University Battle у м. Копенгаген (Данія).

«International Startup University Battle для нас — це пошук іноземних інвесторів та нові можливості. Відчуваємо відповідальність перед колегами та організаторами за майбутнє нашого проекту та України. Сподіваємось, що майбутні наукові здобутки ВНАУ будуть гідним внеском у соціально-економічний розвиток України», — констатує Інна Гончарук.