У BEDNAR прогнозують зростання попиту на агрегати для ефективної сівби ріпаку

21 листопада 2023, 12:45 2028

Компанія BEDNAR на провідній світовій виставці сільгосптехніки Agritechnica 2023 у Ганновері (Німеччина) представила 11 агрегатів.

Найбільше одиниць техніки було презентовано компанією у сегменті посівних агрегатів. Однією з нових моделей є сівалка MATADOR MO, яка вже з наступної весни буде працювати на українських полях. 

MATADOR MO 6000 — це сівалка, призначена для посіву за технологією strip-till, має робочу ширину 6 м та може бути оснащена різними задніми висівними секціями — дисковою, анкерною або пропашною. Агрегат має двокамерний бункер загальним об’ємом 5000 л. Крім того, сівалка може бути оснащена третім бункером ALFA DRILL 400 для посіву дрібного насіння або внесення мікрогранульованих добрив.

«Сівалкою MATADOR MO можна сіяти ріпак, зернові, бобові та просапні культури. Така універсальність робить її цікавою для українських аграріїв, зокрема зараз, коли сільгоспвиробники надають більше уваги ріпаку через його прибутковість. Вважаю, що в Україні найближчим часом сівалки для ефективної сівби ріпаку набуватимуть популярності», — зазначив директор BEDNAR в Україні та Молдові Михайло Кришко.

Він додав, що основними перевагами MATADOR MO є гідравлічний захист передніх стійок із тиском до 870 кг та подвійний офсетний коток на гумових колесах. Крім того, сівалка може бути оснащена висівною дисковою шиною CORSA CN з міжряддям від 12,5 см.

За словами Михайла Кришка, представлена новинка викликала зацікавленість у багатьох українських аграріїв, і вже є перші замовлення на сезон 2024 року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua