BEDNAR представить нові моделі сівалок для різних технологій посіву

26 жовтня 2023, 10:26 2232

У 2024 році BEDNAR розширює свій асортимент моделей сівалок, призначених для різних технологій посіву. Також компанія розробила додаток, який забезпечує легке та просте калібрування сівалки з мобільного телефону.

Про це повідомляють у компанії BEDNAR. 

DIRECTO NO — сівалка для прямого посіву

Сівалка DIRECTO NO має двокамерний бункер під тиском об’ємом 5 000 л. Також доступний під замовлення ще один додатковий висівний бункер ALFA DRILL об'ємом 400 л. Загальна кількість трьох бункерів гарантує різні варіанти посіву — посів основної культури з одночасним внесенням добрив, посів до трьох видів насіння або можливість одночасного внесення мікрогранульованих добрив.

Сівалка прямого посіву DIRECTO NO має міжряддя 16,7 см. Сошники сівалки розташовані в два ряди, щоб забезпечити їх плавне проходження через велику кількість післяжнивних решток або рослинного матеріалу. Запатентовані дискові сошники закладають насіння на однакову глибину по всій ширині агрегата та ідеально копіюють нерівності як у поздовжньому, так і в поперечному напрямку. Високий тиск в 250 кг на кожен сошник сівалки гарантує рівномірне закладання насіння навіть у складних умовах.

Сівалка DIRECTO NO пропонує два варіанти внесення добрив. Добре відомий метод «насіння та добрив» означає, що насіння та добрива з окремих камер змішуються в трубопроводі, а готова суміш доставляється до розподільчої головки. Другий варіант — це внесення добрив за допомогою тукових дисків, які поміщають добриво під насіння.

MATADOR MO — сівалка для смугового посіву

Сівалка MATADOR MO призначена для одночасного смугового обробітку ґрунту, внесення добрив у профіль ґрунту та висів основної культури. MATADOR MO 6000 — сівалка з робочою шириною 6 м. Агрегат оснащений двокамерним бункером під тиском загальним об’ємом 5 000 л. Крім того, сівалка може бути оснащена висівним апаратом ALFA DRILL 400 для посіву дрібного насіння або внесення мікрогранульованих добрив.

Секція смугового обробітку ґрунту складається зі стійок із долотами. Окремі долота мають надійний гідравлічний захист NON-STOP із максимальною силою розчеплення 870 кг (максимальний підйом стійок у разі зіткнення з перешкодою: 30 см). Робоча секція доліт забезпечує якісний обробіток ґрунту, руйнування ущільнених шарів та перемішування пожнивних решток із ґрунтом.

Секція має стійки ACTIVE-MIX, які можуть бути оснащені долотами 40 або 80 мм. Загалом сівалка MATADOR MO 6 000 має 16 робочих стійок, розташованих у два ряди з відстанню між ними 37,5 см. 

Подвійний коток на гумових колесах — це, безумовно, одна з переваг сівалок MATADOR MO. Даний коток виконаний як офсетний, тобто зі зміщенням одного колеса відносно іншого, з великою відстанню між першим і другим рядами. 

Сівалка може бути оснащена висівною шиною CORSA CN з міжряддям 12,5 або 16,7 см для стандартного посіву зернових або олійних культур. CORSA CN навішується на задню триточковву навіску. Також MATADOR MO можна використовувати в поєднанні з сівалкою точного висіву, наприклад, для посіву кукурудзи чи соняшнику. 

EFECTA CM — широкозахватна сівалка великої місткості та продуктивності

Сівалка EFECTA CM 12000 має великий двокамерний бункер з надлишковим тиском загальним об’ємом 12 000 л. Дві окремі камери розділені у співвідношенні 50:50. Бункер працює у зчіпці з висівною шиною, що має сошники з міжряддям 16,7 см.

EFECTA CM 12000 використовує перевірену конструкцію подвійного паралелограма, вперше представлену в моделі EFECTA CE. Подвійний паралелограм означає, що кожен сошник сівалки має свій індивідуальний паралелограм. Та, крім цього, на паралелограмах також кріпляться висіваючі секції. Подвійний паралелограм гарантує безпрецедентне копіювання рельєфу та підтримує задану глибину посіву по всій робочій ширині.

Сівалка EFECTA CM спереду перед сошниками може бути оснащена додатковою секцією для обробітку ґрунту. Дана секція може оснащуватись або PROFI дисками, спеціально сконструйованими для якісного обробітку ґрунту смужкою, або TURBO диски, які працюють в одній лінії з сошниками сівалки. 

Власне програмне забезпечення для управління всіма сівалками

Усі сівалки BEDNAR мають чудове програмне забезпечення BEDNAR EASY CONTROL, розроблене власними інженерами-програмістами компанії. Програмне забезпечення забезпечує просте, прозоре та інтуїтивно зрозуміле управління окремими елементами сівалки. Сівалка може бути підключена до трактора через технологію ISOBUS, або нею можна керувати за допомогою дисплея BEDNAR ISOBUS. Доступна серія дисплеїв з основними або розширеними функціями управління.

FARM LINK — новий мобільний додаток, який має посібник, допомагає правильно вибрати висівну котушку залежно від типу насіння/добрив, робочої швидкості та норми висіву. З’єднання сівалки з мобільним телефоном здійснюється через Wi- Fi модуль. Мобільне калібрування спершу буде доступне для сівалок OMEGA, всі інші сівалки BEDNAR будуть поступово приєднуватися до цієї технології.