Прийнято закон, який вирішує питання реєстрації та сертифікації тракторів

31 травня 2022, 16:25 2351

Депутати Верховної Ради України підтримали в другому читанні та в цілому законопроєкт №6070-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу», який вирішує питання отримання сертифікатів затвердження для сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів і врегульовує проблемні моменти в частині відомчої реєстрації сільгосптехніки.

У межах підготовлених змін до другого читання законопроєкту створюється законодавча основа для подальшого оновлення нормативної бази в сфері технічного регулювання в АПК.

Зокрема, прийняття даного законопроєкту дозволить вирішити поточну проблему при реєстрації сільгосптехніки. Наразі чимало дилерів техніки та аграріїв зіткнулися з рядом питань у частині отримання сертифікатів затвердження і реєстрації техніки в органах влади, що, в свою чергу, створює перепони в отриманні кредитування, де зокрема така техніка може бути використана як застава. Крім того, ухвалення документу на законодавчому рівні відкриває можливість офіційних дилерів сільгосптехніки здійснювати відомчу реєстрацію нової техніки, яку вони реалізують аграріям.