Думка: Покупці сільгосптехніки все частіше цікавляться точними технологіями

25 березня 2018, 09:26 3485

Ринок сільгосптехніки в України буде зростати при збереженні правил гри.

Таку думку в коментарі AgroPortal.ua висловив фахівець з підтримки продажів «ЛЕМКЕН-УКРАЇНА» Олександр Киянець.

«Звичайно, що на ринок може вплинути неврожай чи зміна ціни на с/г продукцію на зовнішніх ринках, але поки що залишаємося оптимістами і прогнозуємо незначний ріст. Вже зараз помічаємо тенденцію зростаючого попиту на точні технології, починаючи від звичайної навігації на обприскувачі до систем відключення сошників та форсунок», — сказав він.

Як зазначив Киянець, все це зумовлено не тільки ростом ціна на хімію та насіння, а й підвищенням культури господарювання з кінцевою метою отримання гарних врожаїв.

«А тут не обійтися без точних технологій та надійної техніки. Окрім того точність роботи техніки допомагає значно економити в загальному масштабі і тому витрачені кошти амортизуються за короткий час», — констатував фахівець з підтримки продажів «ЛЕМКЕН-УКРАЇНА».

Він також розповів про переваги плугу Lemken, який отримав відзнаку «Вибір аграрія. Техніка, якій довіряють».

«Lemken виробляє як навісні так і напівнавісні та причіпні плуги від 2х до 12 корпусів. Найвідомішою моделлю є Діамант 11 у 8-ми корпусному виконанні. Саме вони допомагають ефективно завантажити найпопулярніший клас тракторів в Україні від 320 к.с. Переважна більшість оснащується смуговими відвалами, які менше схильні до налипання та дешевші в обслуговуванні», — сказав фахівець.

Висота рами від 80 до 90 см дозволяє працювати з великою кількістю пожнивних решток, напр. кукурудзи, без забивання, в чому також допомагають і передплужники з регулюваним кутом атаки. Опорно-транспортне колесо має посилений профіль, щоб зменшити травмування як в полі, так і на дорозі, а також захищене від «поганих доріг» гідроамортизацією. Плуги в спарці з котком-пакером за один прохід разом з обертанням пласта роблять зворотнє ущільнення, що зберігає дорогоцінну весняну вологу та дає можливість провести посів у попередньо ущільнений ґрунт в коротші строки, додав Киянець.

«Серед імпортованих в Україну плугів Lemken займає більше половини. Український агровиробник обирає їх за надійність, економічність у використанні та індивідуальність комплектації. Всі вони мають рамну конструкцію із труби квадратного профілю, на якій кріпляться робочі органи, система навішування та транспортування. Тому плуги Lemken є легкими і водночас міцними, що дає можливість економити пальне. Через це дорога покупка окуповується швидко», — пояснив він.

Окрім того, завдяки інноваційним системам покращення тяги трактора та зміщення лінії тяги плуга досягається ще більша економія на пальному та полегшення роботи тракториста, зазначив Киянець.


Для довідки: Lemken — виробник сільськогосподарської техніки з Німеччини для обробки грунту, посіву та захисту рослин.