Такі дані наводить Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Більшу частину обсягу експортованих олійних культур становить ріпак — понад 1,8 млн т. Порівняно з минулорічними показниками, ріст експорту цієї продукції перевищує 1 млн т (торік на цю дату було експортовано майже 0,8 млн т ріпаку).
Також у структурі експорту — соя, якої у поточному маркетинговому році Україна поставила на ринки інших країн 0,93 млн т, що практично на минулорічному рівні (2016 р.– 1 млн тонн).
За даними Держпродспоживслужби, станом на 30 листопада експорт зернових культур становить 17,76 млн т, зокрема, 10 млн т пшениці (у тому числі продовольчої — понад 5,6 млн т, фуражної — 4,5 млн т), ячменю –3,6 млн т, кукурудзи — 3,5 млн т.
За аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано 18,8 млн т зернових, зокрема 10 млн т пшениці (у тому числі продовольчої — понад 5,5 млн т та фуражної пшениці 4,6 млн т), ячменю — 4 млн т, кукурудзи — 4,38 млн т).