На Львівщині посіви під цукровим буряком збільшили на 11%

17 травня 2022, 12:55 733

На Львівщині завершено посів цукрових буряків. Загальна площа цього року склала 15,8 тис. га, що на 11,3% (1,6 тис. га) більше, ніж рік тому.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА.

«Цьогоріч умови для проведення посіву є надто складними, але аграрії стараються посіяти у визначені технологічні строки. А результатом вчасного посіву є високі врожаї та реалізація вирощеної продукції на переробні заводи. Основним ринком збуту цукрового буряку-сирцю є Радехівський цукровий завод, який в області є єдиним заводом із виробництва цукру», — прокоментувала директор департаменту Тетяна Гетьман.

Відзначається, що найбільші площі посіву традиційно зафіксовано у Червоноградському (7,3 тис. га), Золочівському (4,7тис. га), Стрийському (3,2 тис. га) районах області. Збирання першого врожаю цукрових буряків планується у першій половині вересня. 

Згідно даних Держстату, минулого року Львівщина зібрала 848,5 тис. т цукрових буряків із урожайністю 597,0 ц/га. За площами посіву та обсягами виробництва цукрового буряку область посідає 7 місце по Україні. Загалом за останні 5 років виробництво цієї культури на Львівщині збільшилось на 9,2%.